Rekenhof oordeelt: de cijfers van De Croo zijn opnieuw niet te vertrouwen

Door Sander Loones op 30 november 2023
Sander Loones

Een nieuwe dag, een nieuw vernietigend rapport voor de regering-De Croo. Volgens het Rekenhof bevatten de federale rekeningen van Vivaldi 'te veel significante onzekerheden en tekortkomingen’ en formuleert het daarom voor het derde jaar op rij een onthouding bij de federale jaarrekening. Het Rekenhof benadrukt dat ‘die onthouding het meest ongunstige oordeel is dat externe beoordeelaars kunnen geven’.

Parlementslid Sander Loones reageert: “Dat de begroting van de regering-De Croo een ramp is, dat weet iedereen. Maar daar stopt het niet. Het Rekenhof gaat nog een stap verder en keurt ook de boekhouding van Vivaldi af. Het Rekenhof stelt dus vlakaf dat we de cijfers van Vivaldi niet kunnen vertrouwen.”

Geen oplossingen

Al jaren worden door het Rekenhof aanbevelingen geformuleerd. “Opnieuw blijkt dat daar veel te weinig mee wordt gedaan door de regering. Slechts voor drie aanbevelingen werd een oplossing gevonden, blijkt uit het rapport.” Het Hof stelt letterlijk dat ‘voor andere problemen die het Rekenhof bij zijn vorige controles van de geconsolideerde jaarrekeningen formuleerde, nog geen oplossing gevonden is’ en dat verschillende ander aangehaalde maar 'gedeeltelijk opgelost' zijn.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is