Sander Loones: “Schlitz vervangen hoeft niet, regering-De Croo is al groot genoeg”

Door Sander Loones op 27 april 2023
Sander Loones

Als het van de N-VA afhangt, hoeft voormalig staatssecretaris Schlitz niet vervangen te worden. “De regering-De Croo telt twintig ministers en staatssecretarissen. Dat is gigantisch veel en meer dan de vorige federale regering. Er zijn ook 70 kabinetsmedewerkers meer. Deze regering kost 15 miljoen euro meer dan de vorige. De politiek moet ook op zichzelf bezuinigen. Tijd om de daad bij het woord te voegen en de bevoegdheden van mevrouw Schlitz gewoon te verdelen onder de regering”, zegt Sander Loones.

“Ik denk dat er nu een opportuniteit op tafel komt”, zegt Loones. “Met het ontslag van mevrouw Schlitz kan ook beslist worden om geen nieuwe staatssecretaris aan te duiden en die – belangrijke – bevoegdheid gewoon toe te wijzen aan een minister die er al zit.”

Niet alleen slogans

“Op die manier kunnen wij niet alleen in slogans blijven hangen, maar ook duidelijk maken aan de mensen dat we de boodschap begrepen hebben dat de politiek ook op zichzelf moet bezuinigen. Dat kan perfect door een staatssecretaris minder te benoemen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is