In de hoop er met een lichte straf vanaf te komen, verschuilde staatssecretaris Schlitz zich in de controlecommissie onder talrijke paraplu’s. Zo probeerde ze dinsdag in de zitting het dossier af te schuiven op haar administratie, en zichzelf en haar kabinet uit de wind te zetten. Ze beweerde bovendien dat er nooit vragen rond de communicaties gesteld werden, en al zeker nooit de vraag om haar persoonlijke logo te gebruiken.

Excuses doorprikt

“Maar die ‘excuses' worden nu allemaal doorprikt”, merkt Sander Loones op. “La Dernière Heure toont haarfijn aan dat de staatssecretaris wél eiste dat haar persoonlijke logo werd gebruikt. En dat is onwettig”.

Zoals liegen voor de rechtbank

Meer nog, La Dernière Heure toont aan dat mevrouw Schlitz het parlement voorloog. “De staatssecretaris heeft dus niet alleen de wet overtreden, maar heeft ook niet deontologisch gehandeld”, stelt Loones vast. Hij tilt er extra zwaar aan omdat de staatssecretaris haar verklaringen aflegde in de controlecommissie, “Dat is de ultieme parlementaire controleur.  Dat is dus zoals liegen voor de rechtbank. En dan blijkt ook nog eens dat mevrouw Schlitz de bewijzen probeerde te verdoezelen door slinks de subsidiegids aan te passen. Dat is er zwaar over.”